Metropole STHLM presenterar stolt vårt samarbete med Hellsten Hotels.

Som kund eller hyresgäst hos Metropole STHLM har du förmånen att nyttja förmånliga hotellpriser på närliggande boutique hotell; Hotel Hellstens Malmgård (Zinkensdamm) och Hotel Hellstens Glashus (Maria Torget). Boka ditt rum på www.hellsten.se och välj hotell i rullgardinen.

Hellstens Malmgård

På en av Söders höjder står den gamla herrgårdsliknande Malmgården som byggts om till ett romantiskt boutiquehotell. Historien från 1770 sitter i väggarna. Malmgården är en unik byggnad med en centralt placerad kullerstensbeklädd gård vilket bidrar till en kulturmiljö som man upplever med behagfulla rysningar. Mitt på gården står också ett gammalt vårdträd som planterades när byggnaden uppfördes för 240 år sedan. Tiden och århundradena står stilla. Alla rum har sin egen karaktär och charm med olika färger och unika möbler. Några av rummen har himmelsängar och tolv av rummen har unika gamla kakelugnar. Badrummen är klädda med en Karystosskiffer, hämtad från den grekiska ön Evia. I sviten finns möjlighet till mindre möten om man vill sitta avskilt, eller varför inte bara komma förbi på en kopp kaffe i trädgården. Hotellet ligger ett stenkast ifrån Metropole STHLM's mediastudios fotostudios och kontor. 

ANGE BOKNINGSKOD: METROPOLESTHLM

(12%) rabatt på Hellstens bästa tillgängliga priser.

Hellstens Glashus

Ett kvarter från Mariatorget ligger Hotel Hellstens Glashus, ett boutiquehotell och en restaurang. Mitt i ett område som anses vara det mest intressanta i staden, med många restauranger, caféer och spännande butiker. Ursprungligen låg här ett metallgjuteri och dess tegelbyggnad finns fortfarande kvar långt inne i kvarteret och bildar en fond mot restaurangen och hotellobbyn. Ovanför detta har uppförts en ny byggnad med en spektakulär glasfasad med vissa utvalda glasrutor i olika färger, samt mässingsgaller för de franska balkongerna. Denna tidsålder har satt sin stämpel. Restauranglokalen bjuder på en takhöjd på sju meter från golv till tak och skapar en unik atmosfär. En lokal som gärna används till små möten, intervjuer och fotograferingar. Hotellets musikscen, Glashuset WY13, är stämpeln för ett återkommande konsertprogram för lokala och internationella, kända och okända artister som framför originalmusik på Hellstens Glashus. WY13 har som förebild klubbar på Lower East Side i New York där artister gladeligen möter sina fans i mindre sammanhang för att få den närhet som är så viktig i skapandet av musik. På WY13 kan vad som helst hända. Bo, kom förbi och njut av musiken, boka ett bord i vår härliga restaurang eller bara kom förbi på en kaffe och känn dig som hemma. På WY13 håller Metropole STHLM regelbundna nätverksträffar för oss som jobbar inom media och därtill knutna brancher. 

ANGE BOKNINGSKOD: METROPOLESTHLM

(12%) rabatt på Hellstens bästa tillgängliga priser.

Konferens på systerhotellen 

Trött på traditionella konferenslokaler och letar efter en lokal i kosmopolits atmosfär? Välkommen till systerhotellet Hotel Hellsten, i Vasastan. Vi erbjuder konferenslokaler för upp till 50 personer och event för 70 deltagare.

ANGE BOKNINGSKOD: METROPOLESTHLM

(10%) rabatt på Hellstens bästa tillgängliga priser.

Välkomna till vår partner Hellsten Hotels, våra favorit hotell i Stockholm.

Phone: 08 777 13 33

Business inquiries: info@metropolesthlm.com

Economy:

invoice@metropolesthlm.com

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

©2021 by Metropole STHLM

Brännkyrkagatan 103B

Stockholm, 117 26

Hellstens Glashus

Go to link